Taart Met Rabarbermoes
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gram bloem
- 125 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- snufje zout
Voor de rabarbermoes:
- 500 gram rabarber
- 100 gram suiker
- 1 vanillestokje
Voor de vulling:
- 250 gram mascarpone
- 2 eieren
- 50 gram suiker
Bereidingswijze
Stap 1: Maak het deeg
Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.
Stap 2: Maak de rabarbermoes
Schil de rabarber en snijd deze in kleine stukjes. Doe de rabarber samen met de suiker en het vanillestokje in een pan en laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen totdat de rabarbermoes een mooie dikke consistentie heeft gekregen. Laat de rabarbermoes vervolgens afkoelen.
Stap 3: Maak de vulling
Meng de mascarpone, eieren en suiker in een kom en klop het geheel goed door elkaar.
Stap 4: Bereid de taart voor
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
Stap 5: Voeg de vulling en rabarbermoes toe
Giet de mascarponevulling over het deeg in de taartvorm. Verdeel de rabarbermoes gelijkmatig over de mascarponevulling.
Stap 6: Bak de taart
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40-45 minuten, of totdat de taart mooi goudbruin is geworden.
Stap 7: Laat de taart afkoelen
Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Voedingswaarde
Per portie:
- Calorieën: 350
- Koolhydraten: 40 gram
- Vetten: 20 gram
- Eiwitten: 6 gram
- Vezels: 4 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze taart met rabarbermoes bevat veel rabarber, wat een goede bron is van vitamine C, vezels en antioxidanten. Rabarber kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde huid.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totaal: 1 uur en 15 minuten