Hartige Taart Broccoli Geitenkaas Cashewnoten

Hartige Taart Broccoli Geitenkaas Cashewnoten

Hartige taart met broccoli en cashewnoten Lekker Hapje
Hartige taart met broccoli en cashewnoten Lekker Hapje from lekkerhapje.nl
lekkerhapje.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koud water
  • 400 gram broccoli
  • 150 gram geitenkaas
  • 100 gram cashewnoten
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de hartige taart. Zeef de bloem boven een grote kom en voeg de koude boter toe. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf deze met je vingers door de bloem totdat er een kruimelig deeg ontstaat.

Voeg het ei en het koude water toe en kneed het deeg kort totdat het een samenhangend geheel vormt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Broccoli blancheren

Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze kort in kokend water met wat zout. Laat de broccoli daarna uitlekken in een vergiet.

Stap 3: Hartige taart vulling maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een quichevorm in met wat boter of olie.

Verkruimel de geitenkaas en hak de cashewnoten grof. Meng in een kom de eieren en melk en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: Taart samenstellen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verdeel de broccoli, geitenkaas en cashewnoten over de bodem. Giet het eimengsel eroverheen.

Stap 5: Bakken

Zet de hartige taart in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 15 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vezels: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met broccoli, geitenkaas en cashewnoten zit boordevol voedingsstoffen. Broccoli is een goede bron van vitamine C, vitamine K en vezels. Geitenkaas bevat minder lactose dan koemelk en is daarom vaak beter verteerbaar. Cashewnoten bevatten gezonde vetten en eiwitten. Samen vormen deze ingrediënten een voedzame en smaakvolle maaltijd.

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

35 minuten

Totale tijd:

1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *