Wolken Taart Dokter Oetker

Wolken Taart Dokter Oetker

In de wolken met Dr. Oetker 2WMN
In de wolken met Dr. Oetker 2WMN from 2wmn.nl
2wmn.nl

Wat is Wolken Taart?

Wolken taart, ook wel bekend als schuimtaart of pavlova, is een heerlijke en luchtige traktatie die zijn oorsprong vindt in Nieuw-Zeeland en Australië. Het is een dessert gemaakt van een knapperige buitenkant van eiwitten en een zachte, marshmallow-achtige binnenkant. Wolken taart wordt vaak geserveerd met vers fruit, slagroom en een vleugje vanille, waardoor het een perfecte traktatie is voor zowel feestelijke gelegenheden als een gewone doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 ml slagroom
  • Verse vruchten naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, kiwi)
  • Poedersuiker, ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 2: Scheid de eiwitten van de eidooiers en doe de eiwitten in een grote kom. Zorg ervoor dat er geen spoortje eigeel bij de eiwitten komt, anders zal het niet lukken om het eiwit stijf te kloppen.

Stap 3: Klop de eiwitten met een elektrische mixer op een hoge stand totdat ze stijve pieken vormen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Stap 4: Voeg geleidelijk de suiker toe aan de eiwitten terwijl je blijft mixen. Blijf mixen totdat het mengsel glanzend en stevig is.

Stap 5: Voeg de maizena, witte wijnazijn en vanille-extract toe aan het eiwitmengsel. Mix alles goed door elkaar totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen.

Stap 6: Schep het eiwitmengsel op de bakplaat en vorm een cirkelvormige vorm met een licht verhoogde rand. Maak eventueel kleine inkepingen in de rand voor een decoratief effect.

Stap 7: Bak de wolken taart in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 30 minuten. Zet de oven daarna uit, maar laat de taart nog 1 uur in de oven staan om af te koelen.

Stap 8: Haal de taart voorzichtig uit de oven en laat hem volledig afkoelen op een rooster.

Stap 9: Klop ondertussen de slagroom stijf met een elektrische mixer. Voeg eventueel wat suiker toe voor een zoetere smaak.

Stap 10: Plaats de afgekoelde taart op een serveerschaal en schep de slagroom bovenop de taart. Verspreid de slagroom gelijkmatig over de taart.

Stap 11: Snijd de verse vruchten naar keuze in plakjes of stukjes en verdeel ze over de slagroom op de taart.

Stap 12: Bestrooi de taart met poedersuiker voor een mooie afwerking. Serveer de wolken taart direct en geniet van deze hemelse traktatie!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van wolken taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Gemiddeld bevat een portie wolken taart (ongeveer 1/8 van de taart) ongeveer 250-300 calorieën, 15-20 gram vet, 25-30 gram koolhydraten en 4-6 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel wolken taart niet als een gezonde traktatie wordt beschouwd vanwege het hoge suiker- en vetgehalte, kan het nog steeds deel uitmaken van een gebalanceerd dieet als het met mate wordt geconsumeerd. De taart bevat eiwitten uit de eiwitten en kan een bron van energie zijn. Het toevoegen van verse vruchten aan de taart zorgt voor extra vitamines en mineralen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met eventuele voedselallergieën of dieetbeperkingen bij het consumeren van wolken taart.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale Tijd

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Totale Tijd: 2 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *