Pepernoten Mascarpone Taart

Pepernoten Mascarpone Taart

Deze pepernoten taart is echt verrukkelijk! Hij is zo gemaakt, Zie hier
Deze pepernoten taart is echt verrukkelijk! Hij is zo gemaakt, Zie hier from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Introductie

De pepernoten mascarpone taart is een heerlijk dessert dat perfect past bij de gezellige sinterklaastijd. Deze taart combineert de heerlijke smaak van pepernoten met de romige textuur van mascarpone. Het resultaat is een verrukkelijke traktatie waar iedereen van zal genieten.

Ingrediënten

Voor de taartbodem heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram pepernoten
  • 100 gram boter

Voor de mascarponevulling heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram mascarpone
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een springvorm van 24 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Taartbodem maken

Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de fijngemalen pepernoten met de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Mascarponevulling maken

Klop de mascarpone, slagroom, suiker en vanillesuiker in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens goed door. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot alles goed gemengd is.

Stap 4: Taart bakken

Giet het mascarpone mengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als de bovenkant goudbruin is en stevig aanvoelt.

Stap 5: Afkoelen en serveren

Laat de taart volledig afkoelen in de springvorm. Zet de taart vervolgens minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de taart voor het serveren uit de springvorm en snijd in punten. Serveer de pepernoten mascarpone taart met een toefje slagroom en extra pepernoten.

Voedingswaarde

De pepernoten mascarpone taart bevat ongeveer 300 calorieën per punt. Daarnaast bevat de taart ook vetten, koolhydraten en eiwitten. Geniet dus met mate van deze heerlijke traktatie!

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de pepernoten mascarpone taart geen gezonde keuze is vanwege de suiker en het vet, kan het af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen tijdens speciale gelegenheden, zoals Sinterklaas. Zorg er echter wel voor dat je de taart met mate eet en dat je ook gezonde voeding binnenkrijgt.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale tijd

De voorbereidingstijd voor de pepernoten mascarpone taart bedraagt ongeveer 30 minuten. Het bakken van de taart duurt ongeveer 50 minuten. De totale tijd, inclusief afkoelen en opstijven in de koelkast, bedraagt ongeveer 5 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *