Cakebodem Taart

Cakebodem Taart

Taart Met Cakebodem Sally Stewart Bruidstaart
Taart Met Cakebodem Sally Stewart Bruidstaart from marun-sakat.blogspot.com
marun-sakat.blogspot.com

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  3. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  4. Voeg de gesmolten boter, eieren en vanille-extract toe aan het bloemmengsel.
  5. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  6. Vet een taartvorm in en giet het beslag erin.
  7. Bak de cakebodem in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  8. Haal de cakebodem uit de oven en laat afkoelen in de taartvorm.

Voedingswaarde:

Per portie van de cakebodem taart:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

De cakebodem taart bevat een goede hoeveelheid vezels uit de bloem, waardoor het kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Daarnaast bevat het ook eiwitten uit de eieren, die belangrijk zijn voor de opbouw en reparatie van lichaamsweefsels. De boter in de taart levert daarnaast een bron van gezonde vetten, die essentieel zijn voor een goede werking van ons lichaam.

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Totale tijd:

40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *