Worteltaart Zonder Suiker Met Dadels

Worteltaart Zonder Suiker Met Dadels

Gezonde worteltaart zonder suiker [recept]
Gezonde worteltaart zonder suiker [recept] from www.wijnspijs.nl
www.wijnspijs.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram dadels
  • 200 gram wortels
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 4 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • een snufje zout
  • optioneel: handje walnoten

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter of gebruik bakpapier.

Stap 2: Wortels en dadels

Schil de wortels en rasp ze fijn met een rasp of gebruik een keukenmachine. Snijd de dadels in kleine stukjes.

Stap 3: Beslag maken

Neem een grote kom en meng hierin het amandelmeel, havermout, kaneel, bakpoeder en zout. Voeg vervolgens de geraspte wortels, dadels, eieren en vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar tot een egaal beslag. Als je van walnoten houdt, kun je deze nu ook toevoegen en nog even kort meemengen.

Stap 4: Taart bakken

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Plaats de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de worteltaart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de taart van binnen ook gaar is.

Stap 5: Afkoelen en serveren

Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen in de taartvorm. Daarna kun je de taart uit de vorm halen en verder laten afkoelen op een rooster. Serveer de worteltaart zonder suiker met dadels als deze volledig is afgekoeld.

Voedingswaarde:

Deze worteltaart zonder suiker met dadels bevat per portie van 1/8 taart ongeveer:

  • Calorieën: 250
  • Koolhydraten: 27 gram
  • Eiwitten: 7 gram
  • Vetten: 13 gram
  • Vezels: 4 gram
  • Suiker: 12 gram (natuurlijke suikers uit dadels)

Gezondheidsvoordelen:

Deze worteltaart zonder suiker met dadels is een gezonder alternatief voor de traditionele worteltaart. Door het gebruik van dadels als zoetmiddel in plaats van suiker, bevat deze taart minder geraffineerde suikers. Dadels zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen, waaronder kalium, magnesium en ijzer. Wortels zijn een goede bron van vitamine A, wat goed is voor de ogen en de huid. Amandelmeel en havermout zorgen voor een goede dosis vezels en eiwitten. Deze taart is dus niet alleen lekker, maar ook voedzaam!

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Baktijd: 30-35 minuten
  • Totale tijd: 45-50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *