Schwarzwälder Kirsch Taart Jumbo

Schwarzwälder Kirsch Taart Jumbo

Schwarzwälder Kirsch taart recept Ohmydish
Schwarzwälder Kirsch taart recept Ohmydish from ohmydish.nl
ohmydish.nl

Ingredienten:

  • 200 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 500 gram kersen op sap
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze:

De bodem:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, ei, vanillesuiker en bakpoeder in een kom en kneed tot een soepel deeg.

3. Vet een springvorm van 24 cm in en bedek de bodem met het deeg.

4. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

De vulling:

1. Laat de kersen uitlekken, maar bewaar het sap.

2. Klop de slagroom met de klopfix stijf.

3. Verkruimel de helft van de afgekoelde bodem en meng dit door de slagroom.

4. Verdeel het slagroommengsel over de bodem in de springvorm.

5. Verdeel de kersen over de slagroom.

De topping:

1. Smelt de pure chocolade au bain-marie.

2. Drizzle de gesmolten chocolade over de kersen.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk

Calorieën: 350

Vetten: 20g

Koolhydraten: 40g

Eiwitten: 5g

Gezondheidsvoordelen:

De Schwarzwälder Kirsch Taart Jumbo bevat antioxidanten uit de pure chocolade en de kersen. Deze antioxidanten kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en het verminderen van ontstekingen. Daarnaast bevat de taart ook slagroom, wat een bron van calcium is voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 20 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *