Aardbeien Bavarois Vulling Taart Recept

Aardbeien Bavarois Vulling Taart Recept

Bakkerij VonckenAardbeien bavaroise taart
Bakkerij VonckenAardbeien bavaroise taart from www.bakkerijvoncken.nl
www.bakkerijvoncken.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram aardbeien
  • 150 gram suiker
  • 300 ml slagroom
  • 3 gelatineblaadjes
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het weken van de gelatineblaadjes in koud water. Zorg ervoor dat de blaadjes volledig bedekt zijn en laat ze ongeveer 5 minuten weken. Verwarm ook de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Taartbodem

Maak de taartbodem door de koekjes fijn te malen in een keukenmachine. Smelt de boter en meng dit met de gemalen koekjes. Druk het mengsel stevig aan in een taartvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Aardbeienpuree

Snijd de aardbeien in kleine stukjes en pureer ze met een staafmixer of blender. Voeg vervolgens de suiker toe en meng dit goed door de puree.

Stap 4: Slagroom

Klop de slagroom stijf in een grote kom. Voeg het vanille-extract toe en klop dit nog even kort mee.

Stap 5: Eieren

Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de aardbeienpuree. Roer dit goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf in een schone kom.

Stap 6: Gelatine

Verwarm de geweekte gelatineblaadjes in een klein pannetje op laag vuur en roer dit door tot het volledig is opgelost.

Stap 7: Mengen

Voeg de opgeloste gelatine toe aan de aardbeienpuree en roer dit goed door. Voeg vervolgens de geklopte slagroom toe en meng dit voorzichtig door de puree. Als laatste spatel je de geklopte eiwitten erdoorheen.

Stap 8: Taartvulling

Haal de taartvorm uit de koelkast en schenk de aardbeien bavarois vulling in de taartbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de taart vervolgens in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer 3 uur.

Stap 9: Serveren

Haal de taart uit de koelkast en decoreer deze met verse aardbeien. Snijd de taart in mooie punten en serveer direct.

Voedingswaarde:

Per portie (1 punt):

  • Calorieën: 250
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vetten: 15 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Aardbeien bevatten veel vitamine C en antioxidanten, die het immuunsysteem versterken en beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn ook rijk aan vezels en bevatten weinig calorieën, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor gewichtsbeheersing en een goede spijsvertering.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Oventijd: 10 minuten

Totaal: 3 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *