Diepvries Taart Colruyt

Diepvries Taart Colruyt

Diepvries Colruyt
Diepvries Colruyt from colruyt.collectandgo.be
colruyt.collectandgo.be

Ingredienten

– 1 diepvries taartbodem

– 500 ml slagroom

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 2 zakjes vanillesuiker

– 100 gram bloem

– 2 zakjes klopfix

– 1 blikje vlaaivulling (bijvoorbeeld kersen of abrikozen)

Bereidingswijze

Stap 1: De taartbodem

Haal de diepvries taartbodem uit de verpakking en laat deze ontdooien op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: De vulling

Klop de slagroom stijf met de klopfix en de vanillesuiker. In een andere kom mix je de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens de bloem toe en mix nogmaals goed door.

Stap 3: Het bakken

Leg de ontdooide taartbodem in een ingevette taartvorm en schenk het eimengsel eroverheen. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart vervolgens volledig afkoelen.

Stap 4: De afwerking

Als de taart is afgekoeld, verdeel je de vlaaivulling over de bovenkant van de taart. Zet de taart vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Deze diepvries taart bevat ongeveer 300 calorieën per portie.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze diepvries taart een heerlijke traktatie is, is het belangrijk om te onthouden dat het ook veel suiker en vet bevat. Geniet daarom met mate en zorg voor een gebalanceerd dieet.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Baktijd

30 minuten

Totale tijd

2 uur 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *