Aardbeien Vulling Fondant Taart

Aardbeien Vulling Fondant Taart

Paardentaart fondant gevuld met verse aardbeien jam en marscarpone
Paardentaart fondant gevuld met verse aardbeien jam en marscarpone from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 400 gram aardbeien
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Klop de boter en suiker samen tot een luchtige massa. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en mix opnieuw. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en mix tot alles goed gemengd is.

Stap 3: Taartbodem bakken

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taartbodem in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 4: Aardbeien vulling maken

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes en bewaar een paar mooie plakjes voor de decoratie. Doe de rest van de aardbeien in een pan samen met de suiker. Verwarm op laag vuur en laat de aardbeien zacht worden en de suiker oplossen. Laat de vulling afkoelen.

Stap 5: Taart vullen

Zodra de taartbodem is afgekoeld, snijd je deze horizontaal doormidden. Verdeel de afgekoelde aardbeien vulling gelijkmatig over de onderste laag van de taart. Leg de bovenste laag er weer op.

Stap 6: Fondant uitrollen

Bestuif je werkblad met wat bloem. Neem de fondant en kneed deze even goed door. Rol de fondant uit tot een grote lap die groot genoeg is om de taart volledig mee te bedekken.

Stap 7: Taart bedekken met fondant

Leg de uitgerolde fondant voorzichtig over de taart en druk deze zachtjes aan. Snijd overtollige fondant weg en strijk de zijkanten glad.

Stap 8: Taart decoreren

Gebruik de overgebleven aardbeien plakjes om de taart te decoreren. Plaats de plakjes op de bovenkant van de taart in een mooi patroon.

Stap 9: Genieten maar!

Laat de taart even opstijven in de koelkast voordat je deze aansnijdt. Serveer de aardbeien vulling fondant taart als dessert of bij de koffie. Geniet ervan!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt van de taart

Aantal porties: 10

Calorieën per portie: 300

Vet: 10g

Koolhydraten: 50g

Eiwitten: 4g

Gezondheidsvoordelen van aardbeien

Aardbeien zijn niet alleen heerlijk, maar ook erg gezond. Ze zitten boordevol vitamine C, vezels en antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het beschermen van het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast bevatten aardbeien weinig calorieën, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen die op hun gewicht willen letten. Dus geniet van deze aardbeien vulling fondant taart en profiteer van alle gezondheidsvoordelen die aardbeien te bieden hebben!

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *