Alternatief Bakpapier Taart
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 100 ml melk
- 200 gram verse bessen naar keuze (bijv. aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 2: Deeg maken
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Doe de bloem, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom en meng goed door elkaar. Voeg de gesmolten boter en melk toe en meng tot een glad beslag.
Stap 3: Taartbodem maken
Giet het beslag in de taartvorm en strijk glad met een spatel. Verdeel de verse bessen gelijkmatig over het beslag.
Stap 4: Bakken
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.
Stap 5: Afkoelen en serveren
Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je deze uit de vorm haalt. Serveer de taart op kamertemperatuur, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.
Voedingswaarde
Per portie van deze alternatieve bakpapier taart:
- Calorieën: 250
- Vet: 10 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwit: 5 gram
- Vezels: 3 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze alternatieve bakpapier taart is gemaakt met verse bessen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. Bessen bevatten ook veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast bevat deze taart geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen, waardoor het een gezondere optie is dan kant-en-klare taarten uit de supermarkt.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 15 minuten
Bakken: 40-45 minuten
Totaal: 60 minuten