Iets Anders Ipv Taart

Iets Anders Ipv Taart

Hartige Taart Met Kip, Mozzarella En Olijven recept Smulweb.nl
Hartige Taart Met Kip, Mozzarella En Olijven recept Smulweb.nl from www.smulweb.nl
www.smulweb.nl

Geen zin in taart?

Probeer eens iets anders!

Soms heb je gewoon even geen zin in taart. Misschien ben je op zoek naar iets nieuws en verrassends om te serveren op je volgende feestje, of misschien wil je gewoon een gezonder alternatief proberen. Wat de reden ook is, er zijn tal van heerlijke alternatieven die je kunt proberen. In dit artikel delen we een aantal van onze favoriete recepten die je kunt maken in plaats van taart.

Recept 1: Bananenbrood

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 75 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Prak de bananen in een grote kom.
  3. Voeg de bloem, suiker, roomboter, eieren, bakpoeder, vanille-extract en zout toe aan de kom met geprakte bananen.
  4. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  6. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar.
  7. Laat het brood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Voedingswaarde:

Een plakje bananenbrood (ongeveer 50 gram) bevat gemiddeld 150 calorieën, 5 gram vet, 25 gram koolhydraten en 2 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen:

Bananenbrood bevat gezonde ingrediënten zoals bananen, die rijk zijn aan vitamines en mineralen zoals kalium en vitamine C. Het is ook een goede bron van vezels, wat kan helpen bij een gezonde spijsvertering. Daarnaast bevat het brood geen toegevoegde suikers en kan het een gezonder alternatief zijn voor traditionele taart.

Recept 2: Appelcrumble

Ingrediënten:

  • 4 appels
  • 100 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 75 gram roomboter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  3. Leg de appels in een ingevette ovenschaal.
  4. Meng in een kom de bloem, suiker, roomboter, kaneel, vanille-extract en zout tot een kruimelig deeg.
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over de appels in de ovenschaal.
  6. Bak de appelcrumble in ongeveer 30 minuten goudbruin en knapperig.
  7. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarde:

Een portie appelcrumble (ongeveer 100 gram) bevat gemiddeld 200 calorieën, 10 gram vet, 25 gram koolhydraten en 2 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen:

Appels zijn een goede bron van vezels en vitamine C. Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen in het lichaam. Door te kiezen voor een zelfgemaakte appelcrumble zonder toegevoegde suikers, kun je genieten van een heerlijk dessert zonder al te veel schuldgevoel.

Recept 3: Gezonde chocolademousse

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Instructies:

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  2. Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en pureer dit in een blender of keukenmachine.
  3. Voeg de gesmolten chocolade, honing, vanille-extract en zout toe aan de blender of keukenmachine.
  4. Blend alles tot een gladde mousse.
  5. Serveer de chocolademousse direct of laat het even opstijven in de koelkast.

Voedingswaarde:

Een portie gezonde chocolademousse (ongeveer 100 gram) bevat gemiddeld 200 calorieën, 15 gram vet, 15 gram koolhydraten en 3 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen:

Avocado’s zijn een goede bron van gezonde vetten en bevatten veel vezels. Pure chocolade met een hoog cacaogehalte heeft verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de stemming. Door deze ingrediënten te combineren, kun je genieten van een heerlijke en gezonde chocolademousse.

Recept 4: Aardbeienkwarktaart

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren koekjes
  • 100 gram roomboter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 zakje gelatinepoeder

Instructies:

  1. Verkruimel de volkoren koekjes in een keukenmachine of door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan.
  2. Smelt de roomboter en meng dit met de verkruimelde koekjes.
  3. Druk het koekjesmengsel stevig aan in een ingevette taartvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.
  4. Week de gelatinepoeder in koud water volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los hierin de gelatine op.
  6. Meng de magere kwark, honing en vanille-extract in een kom.
  7. Voeg de opgeloste gelatine toe aan het kwarkmengsel en roer goed door.
  8. Schep de kwark op de bodem van de taartvorm en verdeel gelijkmatig.
  9. Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze bovenop de kwarklaag.
  10. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde:

Een punt aardbeienkwarktaart (ongeveer 100 gram) bevat gemiddeld 150 calorieën, 8 gram vet, 15 gram koolhydraten en 5 gram eiwit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *