Aardbeiengelei Voor Op Taart

Aardbeiengelei Voor Op Taart

Mokkataart zelf maken klassiek recept Gwenn's Bakery Recepten
Mokkataart zelf maken klassiek recept Gwenn's Bakery Recepten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de aardbeiengelei heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram aardbeien
  • 200 gram suiker
  • 1 citroen
  • 1 zakje geleisuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Volg deze stappen om zelf aardbeiengelei voor op taart te maken:

Stap 1: Aardbeien schoonmaken

Begin met het schoonmaken van de aardbeien. Verwijder de kroontjes en spoel de aardbeien af onder koud water.

Stap 2: Aardbeien pureren

Pureer de aardbeien met behulp van een blender of staafmixer totdat er een gladde massa ontstaat.

Stap 3: Suiker toevoegen

Voeg de suiker toe aan de gepureerde aardbeien en meng het geheel goed door elkaar.

Stap 4: Citroen persen

Pers de citroen uit en voeg het citroensap toe aan het aardbeienmengsel. Dit zorgt voor een frisse smaak.

Stap 5: Geleisuiker toevoegen

Voeg het zakje geleisuiker toe aan het aardbeienmengsel. Roer goed door totdat de suiker is opgelost.

Stap 6: Verhitten

Verhit het aardbeienmengsel op laag vuur en blijf continu roeren. Laat het mengsel ongeveer 4 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 7: Gelei testen

Om te testen of de gelei de juiste dikte heeft, kun je een klein beetje gelei op een koud bordje doen. Als de gelei na enkele seconden stolt, is de gelei klaar. Als dit niet het geval is, laat de gelei dan nog even pruttelen en herhaal de test.

Stap 8: Gelei in potjes gieten

Giet de hete gelei in schone potjes en sluit deze direct af. Laat de potjes ondersteboven afkoelen, zodat ze vacuüm trekken.

Stap 9: Gelei bewaren

Bewaar de potjes aardbeiengelei op een koele en donkere plek. De gelei is ongeveer 6 maanden houdbaar.

Voedingswaarde

Per 100 gram aardbeiengelei:

  • Energie: 275 kcal
  • Vetten: 0,5 gram
  • Koolhydraten: 67,5 gram
  • Eiwitten: 0,5 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Aardbeiengelei bevat vitamine C, antioxidanten en voedingsvezels. Vitamine C is goed voor je immuunsysteem en antioxidanten helpen je lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast kunnen voedingsvezels bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Bereidingstijd

Voor het maken van aardbeiengelei moet je rekenen op ongeveer 30 minuten bereidingstijd.

Kooktijd

De kooktijd van de aardbeiengelei is ongeveer 4 minuten.

Totale tijd

De totale tijd voor het maken van aardbeiengelei, inclusief bereidingstijd en kooktijd, is ongeveer 34 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *