Gewone Taart Maken Recept

Gewone Taart Maken Recept

Monchoutaart met bastognekoekbodem Kersen recepten, Recepten zonder
Monchoutaart met bastognekoekbodem Kersen recepten, Recepten zonder from www.pinterest.fr
www.pinterest.fr

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taartbodem. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder, vanille-extract en zout in een grote kom. Kneed het deeg goed door tot het een samenhangend geheel vormt.

Stap 2: De taartbodem bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif het met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap en leg deze in de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in de oven voor ongeveer 15 minuten, of tot deze goudbruin is.

Stap 3: Slagroom maken

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Zorg ervoor dat de slagroom goed stevig is, zodat deze niet van de taart afloopt.

Stap 4: Taart vullen

Laat de taartbodem afkoelen en haal deze vervolgens voorzichtig uit de taartvorm. Snijd de taartbodem horizontaal doormidden, zodat er twee lagen ontstaan. Besmeer de onderste laag met een laagje slagroom en leg hier wat vers fruit naar keuze op. Leg de bovenste laag er weer bovenop.

Stap 5: Taart decoreren

Decoreer de taart naar wens met extra slagroom en vers fruit. Je kunt bijvoorbeeld mooie toefjes slagroom maken en deze op de taart spuiten. Garneer de taart met wat extra fruit, zoals aardbeien, bessen of kiwi.

Stap 6: Serveren

Laat de taart een paar uur in de koelkast opstijven voordat je deze serveert. Snijd de taart in punten en geniet van een heerlijk stukje zelfgemaakte taart!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 300

Vet: 20 gram

Koolhydraten: 25 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze gewone taart bevat vers fruit, wat rijk is aan vitamines en mineralen. Fruit kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Daarnaast bevat de taart ook slagroom, wat een bron is van calcium. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 15 minuten

Totaal: 35 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *