Babyshower Taart Neutraal
Ingrediënten
Voor de taart:
– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel vanille-extract
– Snufje zout
Voor de vulling:
– 250 milliliter slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel vanille-extract
Voor de decoratie:
– Marsepein in verschillende kleuren
– Eetbare decoraties zoals suikerparels of sprinkles
– Fondant of icing voor het schrijven van teksten
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2: Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Stap 3: In een grote kom, mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
Stap 4: Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging.
Stap 5: Voeg het zelfrijzend bakmeel, melk, vanille-extract en zout toe en mix tot een glad beslag.
Stap 6: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 7: Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Stap 8: Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
Stap 9: Terwijl de taart afkoelt, maak je de vulling.
Stap 10: Klop de slagroom, suiker en vanille-extract stijf.
Stap 11: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.
Stap 12: Smeer de helft van de slagroomvulling op de onderste helft van de taart.
Stap 13: Leg de bovenste helft van de taart er bovenop en druk voorzichtig aan.
Stap 14: Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de resterende slagroomvulling.
Stap 15: Zet de taart in de koelkast om op te stijven.
Stap 16: Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.
Stap 17: Bedek de taart volledig met de uitgerolde marsepein.
Stap 18: Versier de taart naar wens met eetbare decoraties.
Stap 19: Gebruik fondant of icing om teksten op de taart te schrijven, zoals “Babyshower” of de naam van de baby.
Stap 20: Zet de taart terug in de koelkast om op te stijven.
Voedingswaarde
Per portie:
– Calorieën: 350
– Vet: 20 gram
– Koolhydraten: 40 gram
– Eiwit: 4 gram
– Vezels: 1 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze babyshower taart is een heerlijke traktatie, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen:
– Boter en eieren leveren essentiële vetten en eiwitten.
– Slagroom bevat calcium voor sterke botten en tanden.
– Vanille-extract heeft antioxidante eigenschappen.
– Marsepein bevat vitamine E en mineralen zoals magnesium en ijzer.
– Eetbare decoraties kunnen kleurrijke voedingsstoffen bevatten, afhankelijk van het gekozen decoratieproduct.
Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd
– Voorbereidingstijd: 30 minuten
– Bereidingstijd: 30 minuten
– Totale tijd: 1 uur
Tips
– Voor een extra smaakdimensie, voeg een theelepel citroenrasp toe aan het beslag.
– Je kunt de taart ook vullen met bijvoorbeeld aardbeienjam in plaats van slagroom.
– Experimenteer met verschillende kleuren marsepein en decoraties om de taart aan te passen aan het geslacht van de baby.
– Maak de taart een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
– Serveer de taart met een kopje thee of koffie tijdens de babyshower.