Babyshower Taart Neutraal

Babyshower Taart Neutraal

babyshower taart Taart, Taart maken, Bakken
babyshower taart Taart, Taart maken, Bakken from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de taart:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram zelfrijzend bakmeel

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 250 milliliter slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel vanille-extract

Voor de decoratie:

– Marsepein in verschillende kleuren

– Eetbare decoraties zoals suikerparels of sprinkles

– Fondant of icing voor het schrijven van teksten

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 3: In een grote kom, mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel.

Stap 4: Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging.

Stap 5: Voeg het zelfrijzend bakmeel, melk, vanille-extract en zout toe en mix tot een glad beslag.

Stap 6: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 7: Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 8: Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

Stap 9: Terwijl de taart afkoelt, maak je de vulling.

Stap 10: Klop de slagroom, suiker en vanille-extract stijf.

Stap 11: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.

Stap 12: Smeer de helft van de slagroomvulling op de onderste helft van de taart.

Stap 13: Leg de bovenste helft van de taart er bovenop en druk voorzichtig aan.

Stap 14: Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de resterende slagroomvulling.

Stap 15: Zet de taart in de koelkast om op te stijven.

Stap 16: Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.

Stap 17: Bedek de taart volledig met de uitgerolde marsepein.

Stap 18: Versier de taart naar wens met eetbare decoraties.

Stap 19: Gebruik fondant of icing om teksten op de taart te schrijven, zoals “Babyshower” of de naam van de baby.

Stap 20: Zet de taart terug in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Per portie:

– Calorieën: 350

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwit: 4 gram

– Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze babyshower taart is een heerlijke traktatie, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen:

– Boter en eieren leveren essentiële vetten en eiwitten.

– Slagroom bevat calcium voor sterke botten en tanden.

– Vanille-extract heeft antioxidante eigenschappen.

– Marsepein bevat vitamine E en mineralen zoals magnesium en ijzer.

– Eetbare decoraties kunnen kleurrijke voedingsstoffen bevatten, afhankelijk van het gekozen decoratieproduct.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

– Voorbereidingstijd: 30 minuten

– Bereidingstijd: 30 minuten

– Totale tijd: 1 uur

Tips

– Voor een extra smaakdimensie, voeg een theelepel citroenrasp toe aan het beslag.

– Je kunt de taart ook vullen met bijvoorbeeld aardbeienjam in plaats van slagroom.

– Experimenteer met verschillende kleuren marsepein en decoraties om de taart aan te passen aan het geslacht van de baby.

– Maak de taart een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

– Serveer de taart met een kopje thee of koffie tijdens de babyshower.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *