Bier Taart Maken Blikjes

Bier Taart Maken Blikjes

Bier taart Bier taart cadeau, Bier, Taart
Bier taart Bier taart cadeau, Bier, Taart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Een heerlijke taart met bier als hoofdingrediënt

Ingrediënten:

– 6 blikjes bier naar keuze

– 300 gram boter

– 300 gram suiker

– 6 eieren

– 450 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

– 200 gram roomkaas

– 200 gram poedersuiker

– 1 theelepel citroensap

– 1 theelepel citroenrasp

– Vers fruit naar keuze voor decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Open de blikjes bier en giet ze in een grote kom. Laat het bier een beetje bruisen, zodat de alcohol verdampt.

Stap 3: Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer goed door tot de suiker is opgelost.

Stap 4: Voeg de eieren één voor één toe aan het boter-suikermengsel en mix goed door.

Stap 5: Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en mix tot een glad geheel.

Stap 6: Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals goed door.

Stap 7: Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.

Stap 8: Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Stap 9: Maak intussen de roomkaasglazuur. Mix de roomkaas, poedersuiker, citroensap en citroenrasp tot een gladde massa.

Stap 10: Zodra de taart volledig is afgekoeld, verdeel je het roomkaasglazuur gelijkmatig over de taart.

Stap 11: Decoreer de taart met vers fruit naar keuze.

Stap 12: Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 15 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwitten: 5 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Het bier in deze taart bevat antioxidanten die de gezondheid van het hart kunnen bevorderen.

– Citroen bevat vitamine C, wat goed is voor het immuunsysteem.

– Fruit is rijk aan vezels en antioxidanten, wat goed is voor de spijsvertering en het verlagen van het risico op chronische ziekten.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 20 minuten

– Bakken: 45 minuten

– Koelen: 1 uur

– Totale tijd: 2 uur 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *