Banaan Toffee Taart Jumbo

Banaan Toffee Taart Jumbo

Klassieke Banoffee Taart ongelooflijk lekker dessert, zonder oven
Klassieke Banoffee Taart ongelooflijk lekker dessert, zonder oven from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor de taartbodem:

– 200 gram biscuitjes

– 100 gram boter

Voor de toffeevulling:

– 200 gram suiker

– 100 gram roomboter

– 200 ml gecondenseerde melk

Voor de bananenvulling:

– 3 rijpe bananen

– 250 ml slagroom

– 50 gram suiker

– 2 zakjes vanillesuiker

Voor de garnering:

– 200 ml slagroom

– 1 zakje klopfix

– 2 eetlepels poedersuiker

– Cacao poeder

– Gekarameliseerde pecannoten

Benodigdheden:

– Springvorm (24 cm)

– Bakpapier

– Blender/keukenmachine

– Steelpan

– Mixer

– Spuitzak

– Spatel

Bereidingswijze:

Stap 1: De taartbodem:

1. Verkruimel de biscuitjes in de blender of keukenmachine.

2. Smelt de boter in een steelpan en meng dit met de verkruimelde biscuitjes.

3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem.

4. Druk het goed aan met een lepel en zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De toffeevulling:

1. Verwarm de suiker in een steelpan op laag vuur totdat het gesmolten is en een goudbruine kleur heeft gekregen.

2. Voeg vervolgens de roomboter toe en roer dit goed door totdat het een glad mengsel is.

3. Haal de pan van het vuur en voeg de gecondenseerde melk toe. Roer dit goed door totdat alles goed gemengd is.

4. Giet de toffeevulling over de taartbodem en zet de springvorm terug in de koelkast.

Stap 3: De bananenvulling:

1. Snijd de bananen in plakjes en leg deze op de toffeevulling.

2. Klop de slagroom samen met de suiker en vanillesuiker stijf.

3. Verdeel de geklopte slagroom over de bananen en strijk het glad met een spatel.

4. Zet de taart terug in de koelkast en laat het minstens 2 uur opstijven.

Stap 4: De garnering:

1. Klop de slagroom samen met de klopfix en poedersuiker stijf.

2. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit toeven op de taart.

3. Bestrooi de toeven met cacao poeder.

4. Garneer de taart met gekarameliseerde pecannoten.

Voedingswaarde per portie:

– Energie: 450 kcal

– Vet: 25 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwitten: 5 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Bananen bevatten veel voedingsvezels, kalium en vitamine C. Ze zijn goed voor de spijsvertering en kunnen helpen bij het reguleren van de bloeddruk.

– Slagroom bevat vitamine A en D, wat goed is voor de botten en het immuunsysteem.

– Pecannoten bevatten gezonde vetten en antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezond hart en bloedvaten.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bereiding: 20 minuten

– Koeltijd: 2 uur

– Totaal: 2 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *