Pecannoten Taart Miljuschka
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 75 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 200 gram pecannoten
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram boter
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
Bereidingswijze
De bodem
Meng de bloem, boter, witte basterdsuiker en het ei in een kom. Kneed het geheel tot een stevig deeg. Vet een taartvorm in en bedek de bodem met het deeg. Zorg ervoor dat het deeg gelijkmatig verdeeld is over de bodem en de randen van de taartvorm.
De vulling
Hak de pecannoten grof en smelt de boter in een pan. Voeg de bruine basterdsuiker toe en roer tot het volledig is opgelost. Voeg vervolgens de gehakte pecannoten, eieren, vanille-extract en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar.
De taart
Giet de vulling over de bodem in de taartvorm. Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld is. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.
Voedingswaarde
Een punt pecannoten taart bevat gemiddeld:
- Calorieën: 350
- Vet: 22 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Pecannoten zijn een goede bron van gezonde vetten, eiwitten en vezels. Ze bevatten ook vitamine E, magnesium en antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen bijdragen aan een gezond hart, de spijsvertering bevorderen en ontstekingen verminderen.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Totaal: 55 minuten