Bladerdeeg Taartjes Hartig

Bladerdeeg Taartjes Hartig

Hartige bladerdeeg taartjes Bladerdeeg, Voedsel ideeën, Eten
Hartige bladerdeeg taartjes Bladerdeeg, Voedsel ideeën, Eten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 250 gram bladerdeeg

– 1 ei, losgeklopt

Voor de vulling:

– 200 gram champignons, in plakjes

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 100 gram spekreepjes

– 100 gram geraspte kaas

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Voor de garnering:

– Verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: De vulling maken

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.

Voeg de champignons en spekreepjes toe en bak deze mee tot ze goudbruin zijn.

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Het deeg uitrollen

Bestuif het werkblad met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een dunne lap.

Snijd het bladerdeeg in vierkantjes of rondjes, afhankelijk van de gewenste vorm van de taartjes.

Stap 4: De taartjes vullen

Leg een eetlepel van de vulling op elk stuk bladerdeeg.

Strooi wat geraspte kaas over de vulling.

Stap 5: De taartjes vouwen

Vouw het bladerdeeg dicht zodat de vulling goed is ingesloten.

Druk de randen goed aan met een vork, zodat de taartjes goed dicht blijven tijdens het bakken.

Stap 6: De taartjes bakken

Leg de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de bovenkant van de taartjes met losgeklopt ei.

Bak de taartjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 7: Serveren

Haal de taartjes uit de oven en laat ze even afkoelen.

Bestrooi de taartjes met verse peterselie en serveer ze warm.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 taartje

Calorieën: 250

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 20 gram

Eiwit: 8 gram

Gezondheidsvoordelen:

Bladerdeeg taartjes hartig zijn een heerlijke en gemakkelijke manier om groenten en eiwitten toe te voegen aan je maaltijd. Champignons bevatten veel voedingsstoffen, waaronder vitamine D, kalium en vezels. Ui en knoflook hebben antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Spek voegt smaak toe, maar moet met mate worden geconsumeerd vanwege het hoge gehalte aan verzadigd vet. Bladerdeeg bevat veel calorieën en verzadigd vet, dus geniet van deze taartjes met mate.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *