Citroen Meringue Taart Koelkast
Ingrediënten:
- 200 gram boter
- 250 gram bloem
- 100 gram suiker
- 3 eieren
- 4 citroenen
- 200 gram suiker
- 4 eiwitten
- 1 theelepel maïzena
- snufje zout
Bereidingswijze:
Deeg:
1. Meng de bloem, suiker en een snufje zout in een kom.
2. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan het bloemmengsel.
3. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
4. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed hiermee een taartvorm.
7. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
8. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Vulling:
9. Pers het sap van de citroenen uit en rasp de schil van één citroen.
10. Meng het citroensap, de citroenrasp, suiker en maïzena in een pan.
11. Verwarm het mengsel op laag vuur en blijf roeren tot het dikker wordt.
12. Klop de eidooiers los en voeg toe aan het citroenmengsel.
13. Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt en haal van het vuur.
14. Giet de citroenvulling in de taartbodem en laat afkoelen in de koelkast.
Meringue:
15. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
16. Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
17. Blijf kloppen tot het mengsel glanst en pieken vormt.
18. Schep de meringue op de afgekoelde citroenvulling en strijk glad.
19. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
20. Bak de taart 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de meringue lichtbruin is.
21. Laat de taart volledig afkoelen in de koelkast.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 punt
Calorieën: 350
Vetten: 18 gram
Koolhydraten: 45 gram
Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze citroen meringue taart bevat vitamine C uit de citroenen, wat goed is voor het immuunsysteem. Daarnaast bevat het ook eiwitten uit de eieren, wat belangrijk is voor spierherstel en groei. Het is echter wel een calorierijk dessert, dus geniet er met mate van.
Prep Tijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale Tijd: 1 uur en 15 minuten