Bloemkooltaart Met Gehakt

Bloemkooltaart Met Gehakt

Bloemkoolschotel Met Gehakt Uit De Oven Receptenblog Foodinista My
Bloemkoolschotel Met Gehakt Uit De Oven Receptenblog Foodinista My from www.myxxgirl.com
www.myxxgirl.com

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 150 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1: De bloemkool koken

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in een grote pan met gezouten water tot ze gaar zijn. Giet de bloemkool af en zet opzij.

Stap 2: Het gehakt bakken

Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur tot het bruin is. Voeg de fijngehakte ui, knoflook, paprika en wortel toe en bak nog een paar minuten tot de groenten zacht zijn.

Stap 3: De saus maken

Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door en laat de saus een paar minuten pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 4: De bloemkooltaart samenstellen

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de gekookte bloemkoolroosjes op de bodem van de schaal en verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bloemkool.

Stap 5: De kaas toevoegen

Strooi de geraspte kaas over het gehaktmengsel en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Bak de bloemkooltaart ongeveer 20 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Stap 6: Serveren

Haal de bloemkooltaart uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert. Snijd de taart in stukken en geniet van deze heerlijke en gezonde maaltijd!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk bloemkooltaart

Calorieën: 350

Vet: 18 gram

Koolhydraten: 20 gram

Eiwit: 28 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze bloemkooltaart met gehakt zit boordevol voedingsstoffen. Bloemkool is een goede bron van vitamine C, vitamine K en vezels. Het bevat ook antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het verbeteren van de spijsvertering. Gehakt is een uitstekende bron van eiwitten en essentiële aminozuren. Het kan helpen bij het opbouwen en repareren van spieren. Door het combineren van deze gezonde ingrediënten in een smakelijke taart, krijg je een voedzame maaltijd die zowel lekker als goed voor je is.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *