Bombe Taart Recept

Bombe Taart Recept

Choco bombe Bakken.nl
Choco bombe Bakken.nl from bakken.nl
bakken.nl

Heerlijk en Romig

Ingrediënten:

Voor de taartbodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 gelatineblaadjes

Voor de topping:

  • 200 gram pure chocolade
  • 50 gram boter
  • 50 ml slagroom

Bereidingswijze:

Stap 1: Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pan en meng het met de verkruimelde biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom stijf in een grote kom. Meng in een andere kom de mascarpone, suiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Verwarm een klein beetje slagroom in een pannetje en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Voeg dit mengsel toe aan de mascarponemix en roer goed door. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom voorzichtig door het mengsel.

Stap 3: Giet het mascarponemengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: Maak de topping door de chocolade, boter en slagroom in een pannetje te smelten. Roer goed door tot het een glad mengsel is. Laat de chocoladesaus iets afkoelen voordat je het over de taart giet.

Stap 5: Zet de taart weer in de koelkast en laat de topping minimaal 1 uur opstijven. Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en snijd hem in mooie punten.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 450
  • Vetten: 30 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze bombe taart bevat een goede hoeveelheid calcium en vitamine D uit de mascarpone. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, terwijl vitamine D helpt bij de opname van calcium in het lichaam. Daarnaast zit deze taart boordevol energie uit de biscuitjes en de slagroom. Geniet dus gerust van een stukje bombe taart als traktatie!

Preparatietijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 4 uur en 30 minuten

Totale tijd: 5 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *