Pepernoten Taart Mascarpone

Pepernoten Taart Mascarpone

Pepernoten taart met speculoos Pepernoten, Taart, Recepten
Pepernoten taart met speculoos Pepernoten, Taart, Recepten from www.pinterest.es
www.pinterest.es

Ingrediënten

– 200 gram pepernoten – 100 gram boter – 500 gram mascarpone – 200 ml slagroom – 100 gram suiker – 2 zakjes vanillesuiker – 4 eieren – 1 theelepel speculaaskruiden – Snufje zout – 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla er met een deegroller op totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de gemalen pepernoten. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm en druk het stevig aan. Bak de bodem in ongeveer 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Vulling

Klop de mascarpone los met een mixer. Voeg de suiker, vanillesuiker, speculaaskruiden en een snufje zout toe en mix dit goed door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door totdat ze volledig zijn opgenomen in het mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het mascarponemengsel. Giet het mengsel op de bodem en strijk de bovenkant glad.

Afwerking

Plaats de taart in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 45-50 minuten gaar. Laat de taart daarna volledig afkoelen in de springvorm. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron en drizzle dit over de bovenkant van de taart. Laat de chocolade hard worden voordat je de taart serveert.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 450
  • Vet: 30 gram
  • Koolhydraten: 38 gram
  • Eiwit: 6 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze pepernoten taart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker geen kwaad. De taart bevat onder andere mascarpone, wat een bron is van calcium. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden. Daarnaast bevat de taart ook eieren, wat een goede bron is van eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het herstel van spieren. Geniet dus met mate van deze heerlijke taart!

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 50 minuten

Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *