Courgettetaart Ottolenghi

Courgettetaart Ottolenghi

Salad, starter or side Yotam Ottolenghi's courgette recipes Food
Salad, starter or side Yotam Ottolenghi's courgette recipes Food from www.theguardian.com
www.theguardian.com

Ingrediënten:

  • 500 gram courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram feta
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram bloem
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met olijfolie en bestrooi met bloem.

Stap 2: Courgettes raspen

Rasp de courgettes met een grove rasp en doe ze in een vergiet. Bestrooi de geraspte courgettes met zout en laat ze ongeveer 10 minuten uitlekken.

Stap 3: Ui en knoflook snipperen

Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

Stap 4: Courgettes uitknijpen

Knijp het vocht uit de geraspte courgettes en voeg ze toe aan de pan met ui en knoflook. Bak de courgettes ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.

Stap 5: Kaas mengen

Verkruimel de feta en rasp de Parmezaanse kaas. Meng de feta en Parmezaanse kaas door het courgettemengsel.

Stap 6: Beslag maken

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, oregano, basilicum, zout en peper. Voeg de eieren, melk en olijfolie toe en mix tot een glad beslag.

Stap 7: Taartvorm vullen

Giet het beslag in de taartvorm en verdeel het courgettemengsel gelijkmatig over het beslag.

Stap 8: Bakken

Bak de courgettetaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot de taart goudbruin en stevig is.

Stap 9: Serveren

Laat de courgettetaart iets afkoelen en serveer warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt
Calorieën: 250
Vetten: 15g
Koolhydraten: 15g
Eiwitten: 12g

Gezondheidsvoordelen:

Deze courgettetaart bevat veel groenten, waaronder courgette, ui en knoflook. Courgettes zijn laag in calorieën en bevatten veel voedingsvezels, vitamines en mineralen. Uien en knoflook hebben antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Dit gerecht is ook een goede bron van eiwitten en calcium door de feta en Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *