Hartige Taart Bladerdeeg Ah

Hartige Taart Bladerdeeg Ah

Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg Lekker en Simpel
Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg Lekker en Simpel from www.lekkerensimpel.com
www.lekkerensimpel.com

Ingrediëntenlijst:

Voor het deeg:

– 6 plakjes bladerdeeg

– 1 ei, losgeklopt

Voor de vulling:

– 200 gram spekreepjes

– 1 ui, gesnipperd

– 1 rode paprika, in blokjes

– 200 gram champignons, in plakjes

– 150 gram geraspte kaas

– 4 eieren

– 200 ml crème fraîche

– Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bodem en de randen goed bedekt zijn.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.

Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei.

Stap 2: De vulling

Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat ze knapperig zijn.

Voeg de gesnipperde ui, blokjes rode paprika en plakjes champignons toe aan de koekenpan en bak deze mee totdat ze zacht zijn.

Stap 3: Het mengsel

Klop in een grote kom de eieren los.

Voeg de crème fraîche toe en meng goed door elkaar.

Voeg de gebakken spekreepjes, ui, paprika en champignons toe aan het eimengsel.

Meng alles goed door elkaar.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Stap 4: Het bakken

Giet het mengsel met spek, ui, paprika, champignons, eieren en crème fraîche in de springvorm met het bladerdeeg.

Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de vulling.

Bak de hartige taart in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is en de vulling stevig is geworden.

Voedingswaarde:

Deze hartige taart met bladerdeeg bevat per portie ongeveer:

– 450 calorieën

– 25 gram vet

– 30 gram koolhydraten

– 20 gram eiwit

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart bevat veel eiwitten, waardoor het een goede bron van bouwstoffen is voor je spieren.

Daarnaast bevat het ook groenten, zoals paprika en champignons, die rijk zijn aan voedingsstoffen en vezels.

Het gebruik van bladerdeeg in plaats van korstdeeg vermindert de hoeveelheid vet en calorieën in het gerecht.

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *