Witloftaart Lekker En Simpel

Witloftaart Lekker En Simpel

Hartige witloftaart met kaas en kerrie • EEFSFOOD Kerrie, Voedsel
Hartige witloftaart met kaas en kerrie • EEFSFOOD Kerrie, Voedsel from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 500 gram witlof
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Stap 2: Witlof snijden

Snijd de onderkant van de witlofstronken af en verwijder de buitenste bladeren.

Snijd de witlofstronken in dunne reepjes.

Stap 3: Spekblokjes bakken

Bak de spekblokjes in een koekenpan totdat ze knapperig zijn.

Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze mee totdat deze glazig is.

Stap 4: Witlof bakken

Voeg de gesneden witlof toe aan de koekenpan en bak deze mee totdat de witlof zacht is geworden.

Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap 5: Bladerdeeg uitrollen

Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.

Stap 6: Eimengsel maken

Klop de eieren los in een kom.

Voeg de slagroom en geraspte kaas toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

Stap 7: Taart vullen

Verdeel het witlof-spekmengsel over de bodem van de taartvorm.

Giet het eimengsel eroverheen.

Stap 8: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de witloftaart in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Stap 9: Serveren

Haal de witloftaart uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Serveer de witloftaart warm als hoofdgerecht of koud als lunchgerecht.

Voedingswaarde

Een portie witloftaart bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 18 gram
  • Koolhydraten: 28 gram
  • Eiwitten: 15 gram
  • Vezels: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Witlof is een groente die rijk is aan vitamine C en vezels.

Het eten van witlof kan helpen bij een goede spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.

Daarnaast bevat witlof weinig calorieën en is het een goede bron van mineralen zoals kalium en magnesium.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *