Buurman En Buurman Taart Poppetjes

Buurman En Buurman Taart Poppetjes

De Taarttante Buurman en Buurman
De Taarttante Buurman en Buurman from taarttante.blogspot.com
taarttante.blogspot.com

Een leuke traktatie voor kinderen

Ingrediënten:

Voor de taart:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 gram aardbeien

Voor de decoratie:

  • 250 gram marsepein
  • Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren
  • Eetbare decoratie, zoals sprinkles en suikerparels

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 3: Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een luchtig mengsel.

Stap 4: Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

Stap 5: Voeg het zelfrijzend bakmeel, vanille-extract en zout toe en mix tot een glad beslag.

Stap 6: Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar.

Stap 7: Laat de taart afkoelen op een rooster.

Stap 8: Klop de slagroom met suiker stijf.

Stap 9: Snijd de taart horizontaal doormidden.

Stap 10: Verdeel de slagroom en aardbeien over de onderste helft van de taart.

Stap 11: Leg de bovenste helft van de taart erop en druk voorzichtig aan.

Stap 12: Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.

Stap 13: Snijd de marsepein in stukken en kneed deze met voedingskleurstoffen tot de gewenste kleuren.

Stap 14: Vorm van de marsepein kleine poppetjes, zoals Buurman en Buurman.

Stap 15: Versier de taart met de marsepeinen poppetjes en eetbare decoratie.

Stap 16: Serveer de taart en geniet!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk

Calorieën: 350

Vetten: 18 gram

Koolhydraten: 45 gram

Eiwitten: 4 gram

Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C helpt het immuunsysteem te versterken en antioxidanten beschermen het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast bevat de taart ook vezels uit het zelfrijzend bakmeel, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 25-30 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *