Monchou Taart Maken Met Bastogne

Monchou Taart Maken Met Bastogne

Monchou taart met fruit en bodem van bastogne
Monchou taart met fruit en bodem van bastogne from www.pinterest.de
www.pinterest.de

Ingrediënten:

Om monchou taart te maken met bastogne, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram bastognekoeken
  • 100 gram roomboter
  • 250 gram monchou
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

Stap 1: Bodem maken

Verkruimel de bastognekoeken door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan. Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde koeken. Bedek de bodem van een springvorm met het koekmengsel en druk het stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Monchou mengsel maken

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Mix de monchou, suiker, vanillesuiker en maizena in een kom tot een glad mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix het geheel goed door. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg dit toe aan het monchou mengsel. Meng het geheel goed door elkaar.

Stap 3: Taart bakken

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het monchou mengsel over de bastognebodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taart daarna afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.

Stap 4: Chocoladetopping

Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet dit over de afgekoelde taart. Strijk de chocolade glad met een spatel. Zet de taart vervolgens in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: Serveren

Haal de monchou taart uit de koelkast en verwijder de rand van de springvorm. Snijd de taart in punten en serveer. Je kunt de taart eventueel nog versieren met wat extra bastognekoekkruimels of slagroom.

Voedingswaarde:

Deze monchou taart bevat per punt ongeveer:

  • Calorieën: 400
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 38 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze monchou taart geen gezonde keuze is vanwege het hoge calorie- en vetgehalte, kun je er wel van genieten als traktatie op speciale gelegenheden. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen in moderatie en een gebalanceerd dieet te volgen met voldoende groenten, fruit en volkorenproducten.

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Bereidingstijd:

50 minuten

Totale tijd:

1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *