Chipolatataart Smaak

Chipolatataart Smaak

Chipolatataart Banketbakkerij Tamminga en Verweij
Chipolatataart Banketbakkerij Tamminga en Verweij from www.tamminga.nl
www.tamminga.nl

Ingrediënten:

– 200 gram biscuitjes

– 100 gram boter

– 500 ml melk

– 100 gram suiker

– 40 gram bloem

– 1 vanillestokje

– 250 ml slagroom

– 50 gram poedersuiker

– 100 gram gemengd gedroogd fruit (rozijnen, cranberries, abrikozen)

– 50 gram gekonfijt fruit (kersen, ananas, sinaasappelschil)

– 50 gram gehakte noten (amandelen, walnoten)

– 2 eetlepels rum

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de verkruimelde biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette taartvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De banketbakkersroom

Verwarm de melk in een pan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook. Meng ondertussen de suiker en bloem in een kom. Voeg een scheutje melk toe en roer tot een glad papje. Giet het papje bij de kokende melk en blijf goed roeren tot de banketbakkersroom indikt. Haal de pan van het vuur en laat de banketbakkersroom afkoelen.

Stap 3: De vulling

Snijd het gedroogde fruit en gekonfijte fruit in kleine stukjes. Hak de noten grof. Meng het gedroogde fruit, gekonfijte fruit, noten en rum door de afgekoelde banketbakkersroom.

Stap 4: De topping

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de slagroom over de taartbodem. Schep het banketbakkersroommengsel er bovenop en strijk glad.

Stap 5: Het serveren

Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer.

Voedingswaarde:

– Energie: 350 kcal

– Vet: 20 gram

– Verzadigd vet: 10 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Suikers: 20 gram

– Vezels: 2 gram

– Eiwitten: 5 gram

– Zout: 0.2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze chipolatataart smaak bevat verschillende gezonde ingrediënten. De gedroogde vruchten en noten zorgen voor een goede bron van vezels en essentiële vetzuren. Daarnaast bevat de taart ook melk, wat een belangrijke bron is van calcium en vitamine D voor sterke botten.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bereiding: 20 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *