Chocolade Vulling Voor Taart Maken

Chocolade Vulling Voor Taart Maken

Chocolade Vulling Voor Taart Maken Peter Brown Bruidstaart
Chocolade Vulling Voor Taart Maken Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Stap-voor-Stap Methode

Stap 1: Chocolade Smelten

Begin met het smelten van de pure chocolade. Dit kun je doen in een magnetron of au bain-marie. Als je de magnetron gebruikt, zorg er dan voor dat je de chocolade regelmatig roert om te voorkomen dat deze verbrandt. Als je au bain-marie gebruikt, smelt de chocolade dan langzaam in een kom boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.

Stap 2: Slagroom Koken

Verwarm de slagroom in een pan op laag vuur. Voeg de suiker en een snufje zout toe en roer goed door. Breng de slagroom langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren.

Stap 3: Chocolade Toevoegen

Als de slagroom kookt, haal je de pan van het vuur. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de pan en roer goed door tot alles goed gemengd is.

Stap 4: Boter en Vanille Toevoegen

Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Roer goed door tot de boter volledig gesmolten is. Voeg vervolgens het vanille-extract toe en meng goed.

Stap 5: Laten Afkoelen

Laat de chocoladevulling afkoelen tot kamertemperatuur voordat je deze gebruikt om je taart te vullen. Dit zorgt ervoor dat de vulling steviger wordt en beter blijft zitten.

Instructies

1. Bereid je taart voor door deze in lagen te snijden.

2. Plaats een laag van de taart op een bord of taartschaal.

3. Schep een royale hoeveelheid van de chocoladevulling op de laag taart en verspreid gelijkmatig met een spatel.

4. Plaats de volgende laag taart bovenop de vulling en herhaal de stappen 2 en 3 totdat alle lagen taart zijn gebruikt.

5. Bedek de bovenkant en zijkanten van de taart met de overgebleven chocoladevulling en strijk glad met een spatel.

6. Laat de taart minstens een uur in de koelkast staan om op te stijven voordat je deze serveert.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak taart

Calorieën: 350

Vet: 25 gram

Koolhydraten: 30 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het kan ook het cholesterolgehalte verlagen en de bloeddruk verlagen. Daarnaast kan chocolade een positief effect hebben op de stemming en stress verminderen.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Bereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *