Taart Versiering 2 Jaar

Taart Versiering 2 Jaar

Verjaardagstaart 2 Jaar OCN72 AGBC
Verjaardagstaart 2 Jaar OCN72 AGBC from www.agbreastcare.org
www.agbreastcare.org

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 200 gram poedersuiker
  • Voedingskleurstoffen naar keuze
  • Decoraties zoals marsepein, fondant en sprinkles

Method

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Mix de roomboter en suiker in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals.

Stap 3: Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de melk toe en mix tot een glad beslag.

Stap 4: Verdeel het beslag gelijkmatig over de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 5: Maak ondertussen de glazuur door de poedersuiker te mengen met een beetje water tot een glad mengsel. Verdeel het glazuur in verschillende bakjes en voeg aan elk bakje een andere kleur voedingskleurstof toe. Roer goed door tot de kleur egaal is.

Stap 6: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt. Besmeer de onderste laag met een dun laagje glazuur en leg de bovenste laag erop. Bestrijk de buitenkant van de taart vervolgens met een laagje glazuur om de kruimels te bedekken. Laat het glazuur hard worden.

Stap 7: Rol de marsepein of fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Leg de uitgerolde marsepein of fondant voorzichtig over de taart en druk het voorzichtig aan. Snijd overtollige marsepein of fondant weg.

Stap 8: Versier de taart naar wens met extra glazuur, sprinkles en andere decoraties. Laat je creativiteit de vrije loop!

Voedingswaarde

Per portie:

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Een verjaardagstaart is natuurlijk een feestelijke traktatie en bevat doorgaans veel suiker en vet. Het is daarom belangrijk om te genieten van deze taart, maar het wel met mate te eten. Door de taart zelf te maken, heb je controle over de ingrediënten en kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld minder suiker toe te voegen. Daarnaast kan het versieren van de taart een leuke en creatieve activiteit zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *