Creme Au Beurre Taart Maken

Creme Au Beurre Taart Maken

Keto Chocolade Hazelnoot Crème au Beurre Taart Keto Coaching Belgium
Keto Chocolade Hazelnoot Crème au Beurre Taart Keto Coaching Belgium from ketocoaching.be
ketocoaching.be

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 500 ml melk
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 70 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het deeg met je handen tot het een samenhangend geheel vormt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De taartbodem bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3: De banketbakkersroom maken

Terwijl de taartbodem afkoelt, kun je de banketbakkersroom maken. Verhit de melk in een pan op laag vuur tot het bijna kookt. Meng ondertussen de suiker en eieren in een kom. Voeg de bloem toe en meng goed door elkaar. Giet een beetje van de hete melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet dit mengsel vervolgens terug in de pan met de rest van de melk. Verwarm het geheel al roerend op laag vuur tot de banketbakkersroom dikker wordt. Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen.

Stap 4: De creme au beurre maken

Als de banketbakkersroom is afgekoeld, kun je de creme au beurre maken. Klop de boter in een kom met een elektrische mixer tot een luchtige massa. Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe en mix tot het goed gemengd is. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals goed door.

Stap 5: De taart vullen

Giet de creme au beurre in de afgekoelde taartbodem en strijk het glad met een spatel. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 6: De taart decoreren

Haal de taart uit de koelkast en bestrooi het met poedersuiker. Je kunt de taart verder decoreren met bijvoorbeeld vers fruit of chocoladeschaafsel. Serveer de creme au beurre taart en geniet!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt taart

Calorieën: 350

Vetten: 20g

Koolhydraten: 40g

Eiwitten: 5g

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze creme au beurre taart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gebalanceerd voedingspatroon. Het is belangrijk om te genieten van voeding en af en toe te zondigen, zolang het maar met mate gebeurt. De taart bevat eiwitten en koolhydraten, die beide belangrijk zijn voor een gezond dieet. Het is echter ook rijk aan vet en suiker, dus het is aan te raden om er niet te veel van te eten.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 15 minuten

Totale tijd: 3 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *