Oreo Mousse Taart Ah

Oreo Mousse Taart Ah

Arcoíris na Cozinha Mousse de Oreo
Arcoíris na Cozinha Mousse de Oreo from arcoirisnacozinha.blogspot.com
arcoirisnacozinha.blogspot.com

Wat is Oreo Mousse Taart AH?

Oreo Mousse Taart AH is een heerlijk dessert dat bestaat uit een romige mousse gemaakt van Oreo-koekjes, op een krokante koekjesbodem. Deze taart is perfect voor speciale gelegenheden of gewoon als een traktatie voor jezelf.

Ingrediënten

Voor de koekjesbodem:

– 200 gram Oreo-koekjes
– 100 gram boter, gesmolten

Voor de mousse:

– 300 ml slagroom
– 250 gram roomkaas
– 150 gram poedersuiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 200 gram Oreo-koekjes, grof gehakt

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de koekjesbodem

– Verkruimel de Oreo-koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller tot fijne kruimels.
– Smelt de boter in een pan of in de magnetron en meng de gesmolten boter door de koekkruimels tot alles goed gemengd is.
– Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van een taartvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl je de mousse maakt.

Stap 2: Maak de mousse

– Klop de slagroom stijf met een elektrische mixer of een garde.
– In een aparte kom, klop de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel.
– Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel, tot alles goed gemengd is.
– Voeg de grof gehakte Oreo-koekjes toe aan de mousse en vouw ze er voorzichtig doorheen.

Stap 3: Maak de taart af

– Haal de taartvorm uit de koelkast en giet de mousse over de koekjesbodem.
– Strijk de bovenkant glad met een spatel.
– Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

– Calorieën: 275 per portie
– Vet: 18 gram
– Koolhydraten: 25 gram
– Eiwit: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

– Oreo Mousse Taart AH bevat calcium uit de roomkaas, wat goed is voor sterke botten en tanden.
– Het bevat ook antioxidanten uit de Oreo-koekjes, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het bevorderen van een gezonde huid.
– Hoewel het een heerlijk dessert is, moet het met mate gegeten worden vanwege het hoge vet- en suikergehalte.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

– Voorbereidingstijd: 30 minuten
– Bereidingstijd: 0 minuten
– Totale tijd: 4 uur 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *