Drip Taart Hema Versieren
Ingrediënten:
- 200 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade
- Voedingskleurstoffen (verschillende kleuren)
- Decoraties naar keuze (bijvoorbeeld sprinkles, snoepjes, fruit)
Bereidingswijze:
Stap 1: Het maken van de taart
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Neem een grote kom en mix hierin de roomboter en suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.
Zeef de bloem, vanillesuiker en bakpoeder boven het beslag en mix tot een glad geheel.
Vet een bakvorm in en giet het beslag hierin.
Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Stap 2: Het maken van de drip
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Voeg de slagroom toe aan de gesmolten chocolade en meng goed door.
Verdeel de chocolade in verschillende kommetjes en voeg aan elk kommetje een paar druppels voedingskleurstof toe. Meng goed door tot je de gewenste kleur hebt.
Stap 3: Het versieren van de taart
Plaats de afgekoelde taart op een taartplateau of bord.
Giet de gekleurde chocolade over de rand van de taart, zodat het als een drip naar beneden loopt.
Gebruik een spatel om de chocolade voorzichtig uit te smeren over de bovenkant van de taart.
Decoreer de taart naar wens met bijvoorbeeld sprinkles, snoepjes of fruit.
Stap 4: Het serveren van de taart
Laat de taart even opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.
Snijd de taart in mooie punten en geniet van het resultaat!
Voedingswaarde:
De voedingswaarde kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en decoraties.
Gezondheidsvoordelen:
Deze drip taart is niet per se gezond, maar het is wel een heerlijke traktatie voor speciale gelegenheden.
Bereidingstijd:
- Voorbereiding: 15 minuten
- Oventijd: 30-35 minuten
- Totaal: 45-50 minuten