Elsa Taart Hema

Elsa Taart Hema

elsa taart dubbelhandig
elsa taart dubbelhandig from dubbelhandig.nl
dubbelhandig.nl

Ingrediënten

Voor de cake:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling:

– 250 milliliter slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 250 gram mascarpone

– 1 theelepel vanille-extract

Voor de decoratie:

– 500 gram marsepein

– Eetbare glitter

– Eetbare parels

– Eetbare bloemen

– Eetbare Elsa-figuur

Bereidingswijze

Stap 1: De cake

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel.

3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.

4. Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en mix tot een glad mengsel.

5. Voeg de melk en vanille-extract toe en mix nogmaals goed door.

6. Vet een ronde bakvorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in ongeveer 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cake volledig afkoelen.

Stap 2: De vulling

1. Klop de slagroom stijf met de suiker.

2. Voeg de mascarpone en vanille-extract toe en mix tot een stevige vulling.

Stap 3: Het decoreren

1. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.

2. Bekleed de afgekoelde cake met een dunne laag vulling.

3. Leg de tweede cake er bovenop en bedek de hele taart met de rest van de vulling.

4. Leg de marsepein over de taart en strijk glad met een deegroller.

5. Decoreer de taart met eetbare glitter, parels, bloemen en een eetbare Elsa-figuur.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de Elsa Taart Hema varieert, afhankelijk van de grootte van de stukken die geserveerd worden. Gemiddeld bevat één stuk Elsa Taart Hema (1/12e van de taart) ongeveer 400 calorieën.

Gezondheidsvoordelen

Elsa Taart Hema is een heerlijke traktatie voor speciale gelegenheden, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een hoog calorie- en suikergehalte heeft. Geniet dus met mate en combineer het met een gezonde en evenwichtige voeding.

Benodigde tijd

– Voorbereiding: 20 minuten

– Baktijd: 30-35 minuten

– Afkoeltijd: 1 uur

– Decoratietijd: 30 minuten

– Totaal: 2 uur en 25 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *