Taart Maken Vlaardingen

Taart Maken Vlaardingen

De lekkerste slagroomtaart maken Gemakkelijk recept PinGetest
De lekkerste slagroomtaart maken Gemakkelijk recept PinGetest from www.pingetest.be
www.pingetest.be

Een heerlijke traktatie om zelf te maken

Ingrediënten

– 250 gram bloem – 125 gram boter – 100 gram suiker – 2 eieren – 1 zakje vanillesuiker – Snufje zout – 500 ml slagroom – 50 gram poedersuiker – Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen) – Optioneel: marsepein of fondant om de taart te decoreren

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, boter, suiker, vanillesuiker, eieren en een snufje zout in een kom en meng dit goed door elkaar tot een glad deeg.

3. Vet een taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem.

4. Verdeel het deeg gelijkmatig over de taartvorm en druk het goed aan met je handen of de achterkant van een lepel.

5. Bak de taartbodem in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

6. Laat de taartbodem afkoelen op een rooster.

7. Klop ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker.

8. Snijd het verse fruit in plakjes of stukjes.

9. Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt.

10. Bestrijk de onderste laag van de taart met een laagje slagroom en leg hier de plakjes of stukjes fruit op.

11. Leg de bovenste laag van de taart er weer op en bestrijk deze ook met een laagje slagroom.

12. Decoreer de taart eventueel met marsepein of fondant.

13. Zet de taart minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

14. Serveer de taart gekoeld en geniet ervan!

Voedingswaarde

– Calorieën: 300 kcal per portie – Vetten: 20 gram per portie – Koolhydraten: 25 gram per portie – Eiwitten: 4 gram per portie

Gezondheidsvoordelen

– Fruit bevat veel vitamines en mineralen die goed zijn voor je gezondheid. – Slagroom kan een bron van calcium zijn, wat goed is voor sterke botten. – Het maken van je eigen taart zorgt voor ontspanning en plezier.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten – Baktijd: 20 minuten – Koeltijd: 1 uur – Totale tijd: 1 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *