Prijs Taart 20 Personen

Prijs Taart 20 Personen

Leger taart 20 personen Bakkerij van de Velde
Leger taart 20 personen Bakkerij van de Velde from bakkerijvandevelde.nl
bakkerijvandevelde.nl

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 500 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 200 gram verse aardbeien
  • 200 gram verse frambozen
  • 100 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

Stap 3: Klop de boter en suiker samen in een andere kom tot een luchtige massa.

Stap 4: Voeg de eieren een voor een toe aan het botermengsel en mix goed na elke toevoeging.

Stap 5: Voeg de vanille-extract toe aan het mengsel en mix nogmaals.

Stap 6: Voeg de droge ingrediënten afwisselend met de melk toe aan het botermengsel en mix tot een glad beslag.

Stap 7: Vet een ronde taartvorm in en giet het beslag erin.

Stap 8: Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 9: Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 10: Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

Stap 11: Snijd de taart horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt.

Stap 12: Verdeel de helft van de slagroom over de onderste laag van de taart.

Stap 13: Leg de aardbeien en frambozen op de slagroom.

Stap 14: Leg de bovenste laag van de taart erop en druk voorzichtig aan.

Stap 15: Verdeel de resterende slagroom over de bovenkant van de taart.

Stap 16: Garneer de taart met extra aardbeien en frambozen.

Stap 17: Zet de taart minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Een portie van deze taart (1/20 van de taart) bevat:

  • Calorieën: 300
  • Vetten: 18 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat verse vruchten, zoals aardbeien en frambozen, die boordevol vitamines en antioxidanten zitten. Deze kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Daarnaast bevat deze taart ook calcium uit de melk, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden.

Voorbereidingstijd, kooktijd en totale tijd

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 35 minuten

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *