Eenhoorn Taart Ah

Eenhoorn Taart Ah

Easypeasy Unicorn taart Food Fröbel Fun
Easypeasy Unicorn taart Food Fröbel Fun from foodfrobelfun.nl
foodfrobelfun.nl

Ingrediënten

Voor de cake:

– 250 gram boter, op kamertemperatuur
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel vanille-extract
– Een snufje zout
– 125 ml melk
– Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren (roze, blauw, geel, paars)

Voor de vulling en topping:

– 500 ml slagroom
– 50 gram poedersuiker
– 1 theelepel vanille-extract
– Eetbare glitter en sterretjes voor decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Cakebeslag maken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
2. In een grote kom, mix de boter en suiker samen tot een luchtige massa.
3. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging.
4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit geleidelijk toe aan het beslag. Mix goed.
5. Voeg het vanille-extract, zout en melk toe en mix op lage snelheid tot een glad beslag.
6. Verdeel het beslag gelijkmatig over 4 aparte kommen.
7. Voeg aan elke kom een andere kleur voedingskleurstof toe en mix goed totdat de kleur egaal is.

Stap 2: Cakes bakken

1. Schep het gekleurde beslag in de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad.
2. Bak de cakes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
3. Laat de cakes volledig afkoelen op een rooster.

Stap 3: Slagroom maken

1. Klop de slagroom, poedersuiker en vanille-extract samen in een grote kom totdat stijve pieken vormen.

Stap 4: Taart opbouwen

1. Snijd de afgekoelde cakes horizontaal doormidden, zodat je 4 gelijke lagen hebt.
2. Leg de eerste laag cake op een bord of taartstandaard en besmeer met een laag slagroom.
3. Herhaal dit met de overige lagen cake en slagroom.
4. Dek de taart af met een dunne laag slagroom voor de crumb coat. Dit zorgt ervoor dat de taart mooi strak wordt.
5. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: Taart versieren

1. Haal de taart uit de koelkast en breng een tweede laag slagroom aan om de taart af te maken.
2. Gebruik een spuitzak met een stervormige spuitmond om rozetten op de bovenkant van de taart te spuiten.
3. Versier de taart met eetbare glitter en sterretjes voor een feestelijk effect.

Voedingswaarde

– Calorieën: 350 per portie
– Vet: 20 gram
– Koolhydraten: 40 gram
– Eiwit: 4 gram
– Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze eenhoorntaart is een feestelijke traktatie die perfect is voor speciale gelegenheden. Hoewel het niet de meest gezonde keuze is vanwege de suiker en het vet in de taart en slagroom, kan het af en toe genieten van een traktatie bijdragen aan een gebalanceerd dieet. Het is belangrijk om met mate te genieten van zoete lekkernijen en te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en een gezonde voeding voor een algehele goede gezondheid.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten
– Bakken: 25-30 minuten
– Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *