Nigella Rabarber Meringue Taart

Nigella Rabarber Meringue Taart

Raspberry Meringue Clouds Not Quite Nigella
Raspberry Meringue Clouds Not Quite Nigella from www.notquitenigella.com
www.notquitenigella.com

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 500 gram rabarber
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 3 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, koude boter, suiker en ei in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter.

3. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.

4. Snijd de rabarber in stukjes en meng ze met de suiker en maizena in een kom. Verdeel het rabarbermengsel gelijkmatig over de taartbodem.

5. Plaats de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart gedurende 30 minuten, of tot de rabarber zacht is en het deeg goudbruin is.

6. Terwijl de taart in de oven staat, maak je de meringue. Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzend en stevig is. Voeg het vanille-extract toe en klop nog even door.

7. Haal de taart uit de oven en verdeel de meringue over de rabarber. Maak mooie pieken met een spatel.

8. Zet de taart terug in de oven en bak nog eens 15 minuten, of tot de meringue licht goudbruin is.

9. Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 250

Vet: 10 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat rabarber, wat een goede bron is van vitamine K, vitamine C en vezels. Vitamine K is belangrijk voor een gezonde bloedstolling en botgezondheid. Vitamine C is een antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en helpt bij wondgenezing. Vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering en verzadiging.

Het eiwit in de meringue levert essentiële aminozuren die nodig zijn voor groei en herstel van het lichaam. Het eiwit helpt ook bij het behouden van een gezond gewicht, omdat het langdurig een vol gevoel geeft.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 40 minuten

Bereiding: 45 minuten

Totaal: 1 uur en 25 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *