Eenhoorn Taart Albert Heijn

Eenhoorn Taart Albert Heijn

unicorn taart albert heijn
unicorn taart albert heijn from verda-manco.blogspot.com
verda-manco.blogspot.com

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • Voedingskleurstof (roze, blauw en groen)

Voor de vulling:

  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 400 gram aardbeien

Voor de decoratie:

  • 400 gram marsepein
  • Eetbare glitters
  • Eetbare suikerparels
  • Eetbare kleurstiften

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpjes in de vorm van een eenhoorn

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Taartbeslag maken

Klop de roomboter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed door. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en voeg het vanille-extract en een snufje zout toe. Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Stap 3: Kleuren

Verdeel het beslag in drie gelijke delen. Voeg aan één deel een paar druppels roze voedingskleurstof toe, aan het tweede deel een paar druppels blauwe kleurstof en aan het derde deel een paar druppels groene kleurstof. Meng de kleurstof goed door het beslag, zodat je drie verschillende gekleurde beslagen hebt.

Stap 4: Taart bakken

Giet eerst het roze beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Daar bovenop giet je het blauwe beslag en vervolgens het groene beslag. Gebruik een vork om voorzichtig door de verschillende kleuren te roeren, zodat er een marmereffect ontstaat.

Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de taart van binnen ook gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar. Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 5: Vulling maken

Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract stijf. Snijd de aardbeien in plakjes. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Smeer de onderste helft van de taart in met een laagje slagroom en leg hier de plakjes aardbeien op. Plaats de bovenste helft van de taart er weer bovenop.

Stap 6: Taart decoreren

Verdeel de marsepein in twee gelijke delen. Rol één deel uit tot een dunne plak met behulp van een deegroller. Bedek de taart met de marsepein en strijk het glad. Rol het andere deel marsepein uit en steek hier met behulp van de uitsteekvormpjes eenhoorns uit.

Plaats de eenhoorns bovenop de taart en maak ze eventueel nog wat mooier met eetbare glitters, suikerparels en kleurstiften.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze eenhoorn taart bevat aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij de opname van ijzer. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

Daarnaast bevat deze taart ook roomboter, wat een goede bron is van vitamine A, D, E en K. Deze vitamines zijn essentieel voor een gezonde huid, botten en het immuunsysteem.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 45 minuten

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *