Gezonde Taart Zonder Oven

Gezonde Taart Zonder Oven

Taarten zonder oven Liefde voor bakken
Taarten zonder oven Liefde voor bakken from liefdevoorbakken.nl
liefdevoorbakken.nl

Ingredienten

Voor de bodem:

  • 200 gram dadels
  • 150 gram gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen en walnoten)
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Voor de vulling:

  • 400 gram magere kwark
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel gelatinepoeder

Voor de topping:

  • Verse vruchten naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
  • Extra kokosrasp ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de bodem voor

1. Doe de dadels, gemengde noten, kokosrasp, cacaopoeder en ahornsiroop in een keukenmachine en mix tot een plakkerig mengsel.

2. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.

3. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Stap 2: Maak de vulling

1. Meng de magere kwark, Griekse yoghurt, honing en vanille-extract in een kom.

2. Bereid de gelatine volgens de instructies op de verpakking en voeg dit toe aan het kwarkmengsel. Roer goed door.

Stap 3: Vul de taart

1. Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling eroverheen.

2. Strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de taart terug in de koelkast.

3. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.

Stap 4: Decoreer de taart

1. Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.

2. Verdeel de verse vruchten over de bovenkant van de taart en bestrooi met extra kokosrasp.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 15 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze gezonde taart zonder oven zit boordevol voedzame ingrediënten. De dadels en noten in de bodem zorgen voor een goede bron van vezels en gezonde vetten. De kwark en Griekse yoghurt in de vulling bevatten veel eiwitten, wat belangrijk is voor het herstel en behoud van spieren. Daarnaast zorgen de verse vruchten voor een boost aan vitamines en antioxidanten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Koeltijd: minimaal 4 uur

Totaal: 4 uur 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *