Kwarktaart Maken Met Gelatine

Kwarktaart Maken Met Gelatine

Aardbeien kwarktaart met lange vingers in 2020 Kwarktaart aardbeien
Aardbeien kwarktaart met lange vingers in 2020 Kwarktaart aardbeien from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Om een heerlijke kwarktaart te maken met gelatine heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram Maria biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 milliliter slagroom
  • 150 gram suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 milliliter water
  • 1 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of kiwi)

Bereidingswijze

Volg de volgende stappen om een heerlijke kwarktaart te maken met gelatine:

Stap 1: Voorbereiding

Verkruimel de Maria biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar totdat de biscuitjes volledig bedekt zijn met boter.

Stap 2: Bodem maken

Druk het biscuitmengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Gelatine weken

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat ze ongeveer 5 minuten weken totdat ze zacht zijn geworden.

Stap 4: Citroensap persen

Pers de citroen uit en zorg ervoor dat je ongeveer 3 eetlepels citroensap hebt.

Stap 5: Gelatine oplossen

Verwarm het water in een pannetje en voeg de gelatineblaadjes toe. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens het citroensap toe en roer nogmaals goed door.

Stap 6: Kwark en suiker mengen

Doe de magere kwark in een grote kom en voeg de suiker toe. Meng goed door elkaar totdat de suiker volledig is opgelost.

Stap 7: Slagroom stijf kloppen

Klop de slagroom stijf met een mixer of garde. Voeg de vanillesuiker toe en mix nog kort door.

Stap 8: Gelatine toevoegen

Voeg het gelatinemengsel toe aan de kwark en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens de stijfgeklopte slagroom toe en meng nogmaals goed door totdat alles goed gemengd is.

Stap 9: Taartvorm vullen

Giet het kwarkmengsel op de bodem van de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 10: Opstijven in de koelkast

Zet de kwarktaart in de koelkast en laat deze minimaal 4 uur opstijven.

Stap 11: Decoratie

Decoreer de kwarktaart met het fruit naar keuze. Snijd het fruit in plakjes of stukjes en leg deze bovenop de taart.

Stap 12: Serveren

Haal de kwarktaart voorzichtig uit de springvorm en serveer deze op een mooie schaal. Snijd de taart in punten en geniet van deze heerlijke traktatie!

Voedingswaarde

Deze kwarktaart bevat per punt ongeveer:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Eiwitten: 8 gram

Gezondheidsvoordelen

kwarktaart gemaakt met magere kwark en gelatine is een gezondere optie dan traditionele taarten. Kwark is een goede bron van eiwitten en bevat weinig vet. Gelatine heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van een gezonde huid, haar en nagels, het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van gewrichtsgezondheid.

Bereidingstijd

20 minuten

Opstijftijd

4 uur

Totale tijd

4 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *