Griekse Yoghurt Taart Zonder Gelatine

Griekse Yoghurt Taart Zonder Gelatine

Griekse yoghurttaart met notenbodem Liefde voor bakken
Griekse yoghurttaart met notenbodem Liefde voor bakken from liefdevoorbakken.nl
liefdevoorbakken.nl

Ingrediënten:

– 200 gram volkoren koekjes

– 100 gram gesmolten boter

– 500 gram Griekse yoghurt

– 200 ml slagroom

– 100 gram poedersuiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 2 eetlepels honing

– Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem maken

Verkruimel de volkoren koekjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de koekkruimels. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De vulling maken

In een grote kom meng je de Griekse yoghurt, slagroom, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Klop het geheel met een mixer op middelhoge snelheid tot het stevig genoeg is om op de bodem van de taart te blijven liggen. Proef het mengsel en voeg indien nodig extra poedersuiker toe naar smaak.

Stap 3: De taart afmaken

Haal de springvorm uit de koelkast en schep het yoghurtmengsel op de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart terug in de koelkast en laat deze minstens 4 uur, maar het liefst een hele nacht, opstijven.

Stap 4: Versiering

Voordat je de taart serveert, kun je deze versieren met vers fruit naar keuze. Snijd bijvoorbeeld wat aardbeien, kiwi’s en blauwe bessen in plakjes en leg deze bovenop de taart. Drizzle er wat honing overheen voor een extra zoete touch.

Voedingswaarde:

Per portie (1/8 taart):

– Calorieën: 300

– Vet: 18 gram

– Koolhydraten: 28 gram

– Eiwit: 7 gram

Gezondheidsvoordelen van Griekse yoghurt:

Griekse yoghurt is een gezonde keuze vanwege de vele voordelen die het biedt. Het is rijk aan eiwitten, wat helpt bij het opbouwen en herstellen van spieren. Daarnaast bevat het probiotica, wat de darmgezondheid kan bevorderen. Griekse yoghurt is ook een goede bron van calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Het kan ook helpen bij gewichtsverlies, omdat het een verzadigd gevoel geeft en de spijsvertering bevordert.

Benodigde tijd:

– Voorbereidingstijd: 20 minuten

– Bereidingstijd: 4 uur (opstijven in de koelkast)

– Totale tijd: 4 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *