Mispeltaart

Mispeltaart

Mispel taart recept Ohmydish
Mispel taart recept Ohmydish from ohmydish.nl
ohmydish.nl

Ingrediënten

  • 250 gram mispelmelasse
  • 200 gram volkoren mispeltaartmeel
  • 100 gram boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 ml melk
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.

Stap 2: Meng de droge ingrediënten

In een grote kom combineer je het mispeltaartmeel, de bruine suiker, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Meng goed door elkaar.

Stap 3: Voeg de natte ingrediënten toe

Voeg de mispelmelasse, de boter, de eieren, het vanille-extract en de melk toe aan het droge mengsel. Mix goed door elkaar tot een glad beslag.

Stap 4: Voeg de rozijnen en walnoten toe

Roer de rozijnen en walnoten door het beslag.

Stap 5: Bak de taart

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 45-50 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 6: Laat de taart afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen in de taartvorm voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 7: Serveer en geniet

Snijd de mispeltaart in punten en serveer met een kopje thee of koffie. Geniet van deze heerlijke en gezonde traktatie!

Voedingswaarde

Per portie (1/12 van de taart):

  • Calorieën: 250
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen van mispeltaart

Mispeltaart is een gezonde optie voor het dessert, omdat het gemaakt is met volkoren mispeltaartmeel en mispelmelasse. Volkoren meel bevat meer voedingsstoffen en vezels dan geraffineerd meel, waardoor het goed is voor de spijsvertering en de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Mispelmelasse is een natuurlijke zoetstof die minder suiker bevat dan gewone suiker, maar toch zoetheid toevoegt aan de taart.

Daarnaast bevatten rozijnen en walnoten in de taart gezonde vetten, vezels en antioxidanten. Rozijnen zijn een goede bron van ijzer en kalium, terwijl walnoten omega-3 vetzuren bevatten die goed zijn voor het hart en de hersenen.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Baktijd: 45-50 minuten

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *