Hartige Taart Vegetarisch Jamie Oliver

Hartige Taart Vegetarisch Jamie Oliver

Hartige taart Recipes, Vegetable recipes, Food
Hartige taart Recipes, Vegetable recipes, Food from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediëntenlijst:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 1 ei

– 500 gram gemengde groenten (bijvoorbeeld paprika, courgette, champignons)

– 200 gram feta

– 150 gram cherrytomaten

– 4 eieren

– 200 ml melk

– Zout en peper naar smaak

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart is vegetarisch en zit boordevol groenten. Groenten zijn een goede bron van vitaminen, mineralen en vezels, en dragen bij aan een gezond voedingspatroon. Daarnaast bevat de taart feta, een kaas die rijk is aan calcium en eiwitten. Calcium is belangrijk voor sterke botten en eiwitten zijn essentieel voor het opbouwen en onderhouden van spieren.

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

1. Doe de bloem en een snufje zout in een kom en voeg de koude boter toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.

2. Voeg het ei toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een beetje water toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Groenten snijden

1. Was de groenten en snijd ze in kleine stukjes. Je kunt zelf kiezen welke groenten je gebruikt, zolang je maar ongeveer 500 gram hebt.

2. Verkruimel de feta en halveer de cherrytomaten.

Stap 3: Taart bakken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een ingevette taartvorm met het deeg.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bak de bodem 10 minuten voor in de oven.

4. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel de groenten, feta en cherrytomaten over de bodem.

Stap 4: Eiermengsel maken

1. Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met zout en peper.

2. Giet het eiermengsel over de groenten in de taartvorm.

Stap 5: Taart bakken

1. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

2. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

– Energie: 300 kcal

– Vet: 15 gram

– Koolhydraten: 30 gram

– Eiwitten: 12 gram

– Vezels: 5 gram

Benodigde tijd:

– Voorbereidingstijd: 30 minuten

– Bereidingstijd: 40 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *