Sinaasappel Kwarktaart Zelf Maken

Sinaasappel Kwarktaart Zelf Maken

Recept Sinaasappel kwarktaart met bastognebodem (no bake) Savory
Recept Sinaasappel kwarktaart met bastognebodem (no bake) Savory from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de verkruimelde biscuitjes. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel hierover. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel en zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Gelatine weken

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Laat ze ongeveer 5 minuten weken, totdat ze zacht zijn geworden.

Stap 3: Kwarkmengsel maken

Klop de slagroom stijf met een mixer. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng de kwark, suiker, het vanillemerg en een snufje zout in een kom. Rasp de schil van de sinaasappels en citroen en voeg dit toe aan het kwarkmengsel. Pers de sinaasappels uit en voeg het sap toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.

Stap 4: Gelatine toevoegen

Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze in een pannetje op laag vuur totdat ze zijn opgelost. Let op dat je de gelatine niet laat koken. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg dan de gelatine toe aan het kwarkmengsel en roer goed door.

Stap 5: Taart maken

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 6: Serveren

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Snijd de sinaasappel kwarktaart in punten en serveer met een toefje slagroom of een schijfje sinaasappel.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 320
  • Vetten: 18 gram
  • Koolhydraten: 33 gram
  • Eiwitten: 7 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze sinaasappel kwarktaart bevat magere kwark, wat een goede bron is van eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor het opbouwen en herstellen van spieren. Daarnaast zorgt de gelatine in de taart voor een goede gezondheid van je huid, haar en nagels. Sinaasappels zijn rijk aan vitamine C, wat het immuunsysteem versterkt. Het vanillestokje voegt een heerlijke smaak toe en bevat antioxidanten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Koeltijd: 4 uur

Totaal: 4 uur 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *