Hartige Taart Bodem Ah

Hartige Taart Bodem Ah

Hartige taart met prei en courgette Koken&Bakken doe je zo
Hartige taart met prei en courgette Koken&Bakken doe je zo from kokenenbakkendoejezo.nl
kokenenbakkendoejezo.nl

Ingrediënten

Voor de bodem:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 1 ei

– 1 eetlepel koud water

– snufje zout

Voor de vulling:

– 3 eieren

– 200 ml room

– 150 gram geraspte kaas

– 200 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld broccoli, champignons, paprika)

– 100 gram ham of spekjes

– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem maken

1. Doe de bloem, boter en een snufje zout in een kom.

2. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem.

3. Kneed met je handen het mengsel tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het ei en het koude water toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal.

5. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling maken

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de groenten en ham of spekjes in kleine stukjes.

3. Bak de groenten en ham of spekjes kort aan in een koekenpan.

4. Klop de eieren los in een kom en voeg de room, geraspte kaas, zout en peper toe.

5. Voeg de gebakken groenten en ham of spekjes toe aan het eimengsel en roer goed door.

Stap 3: De hartige taart maken

1. Vet een quichevorm in met boter of olie.

2. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.

3. Bekleed de quichevorm met het deeg en druk goed aan.

4. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

5. Giet het eimengsel in de quichevorm.

6. Bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

– Calorieën: 350 kcal

– Vetten: 20 gram

– Koolhydraten: 25 gram

– Eiwitten: 15 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart bodem van Albert Heijn bevat veel groenten, wat zorgt voor een goede dosis vitaminen en mineralen. Daarnaast is het een bron van eiwitten door de eieren en kaas. Het deeg bevat vezels uit de bloem, wat goed is voor de spijsvertering. Let wel op de hoeveelheid vetten, vooral als je ham of spekjes toevoegt aan de vulling.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 15 minuten

– Rusttijd: 30 minuten

– Baktijd: 30-35 minuten

– Totale tijd: 1 uur 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *