Frozen Plaat Voor Op Taart
Ingrediënten
- 250 gram koekjes
- 100 gram boter
- 500 ml slagroom
- 200 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram frambozen
- 200 gram blauwe bessen
- 200 gram aardbeien
- 50 gram witte chocolade, geraspt
Bereidingswijze
Stap 1: Bereid de koekjesbodem
Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig aan in een taartvorm. Zet de taartvorm in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: Bereid de slagroomvulling
Klop de slagroom stijf met de suiker en het vanille-extract. Verdeel de helft van de slagroom over de koekjesbodem.
Stap 3: Voeg de fruitvulling toe
Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze samen met de frambozen en blauwe bessen over de slagroomlaag. Bedek het fruit met de rest van de slagroom.
Stap 4: Decoreer de taart
Strooi de geraspte witte chocolade over de slagroomlaag. Zet de taartvorm terug in de koelkast en laat de taart minimaal 4 uur opstijven.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 stuk
- Calorieën: 300
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 25 gram
- Eiwit: 3 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze frozen plaat voor op taart is niet alleen ontzettend lekker, maar bevat ook gezonde ingrediënten. De verse bessen zitten boordevol antioxidanten en vitamines. Daarnaast is deze taart een goede bron van energie door de koolhydraten in de koekjes en suiker. Geniet dus gerust van een stukje, maar eet met mate!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten