Hartige Taart Brie Tomaat

Hartige Taart Brie Tomaat

hartige taart met brie en walnoot Naar Eigen Smaak
hartige taart met brie en walnoot Naar Eigen Smaak from www.naareigensmaak.nl
www.naareigensmaak.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 200 gram brie
  • 2 tomaten
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, boter, ei en water in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Voorbereiden van de vulling

Snijd de brie en tomaten in plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de spekreepjes in een pan totdat ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en bak vervolgens de ui en knoflook in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn.

Stap 3: De taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vorm. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: De vulling toevoegen

Verdeel de plakjes brie en tomaat over de bodem van de taart. Strooi de gebakken spekjes, ui en knoflook eroverheen.

Stap 5: Het ei-melkmengsel maken

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk, geraspte kaas, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

Stap 6: De taart afbakken

Giet het ei-melkmengsel over de vulling in de taartvorm. Bak de hartige taart in ongeveer 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 15 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart bevat gezonde ingrediënten zoals tomaten, ui en knoflook. Tomaten zijn rijk aan vitamine C en lycopeen, een antioxidant die kan helpen bij het verminderen van het risico op bepaalde vormen van kanker. Ui en knoflook bevatten beide zwavelverbindingen die een ontstekingsremmende werking hebben en het immuunsysteem kunnen versterken.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bereiding: 40 minuten
  • Totaal: 1 uur

Deze hartige taart met brie en tomaat is een heerlijk gerecht dat zowel warm als koud gegeten kan worden. Het is perfect voor een lunch, brunch of als hoofdgerecht bij het avondeten. De combinatie van de romige brie, sappige tomaten en hartige spekjes zorgt voor een smaakexplosie in je mond. Serveer de taart met een frisse salade voor een complete maaltijd. Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *