Hartige Taart Broccoli Crème Fraîche

Hartige Taart Broccoli Crème Fraîche

Hartige broccoli taart. Kaas van Kees
Hartige broccoli taart. Kaas van Kees from www.kaasvankees.nl
www.kaasvankees.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 500 gram broccoli
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de hartige taart. Meng de bloem, boter en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een stevig deeg. Voeg het ei toe en kneed nogmaals goed door. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Broccoli koken

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een pan met water en een snufje zout. Laat de broccoli ongeveer 5 minuten koken, zodat deze nog een beetje knapperig blijft. Giet de broccoli af en laat het goed uitlekken.

Stap 3: Ui en knoflook snipperen

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.

Stap 4: Crème fraîche mengsel maken

Klop de eieren los in een kom en voeg de crème fraîche toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en meng nogmaals goed door.

Stap 5: Taartvorm bekleden

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne lap. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 6: Hartige taart vullen

Verdeel de gekookte broccoli over de bodem van de taartvorm. Schep hier het ui en knoflook mengsel overheen. Giet vervolgens het crème fraîche mengsel er overheen.

Stap 7: Hartige taart bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart even afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Voedingswaarde:

  • Energie: 375 kcal
  • Proteïne: 16 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Broccoli zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Het bevat veel vitamine C, vitamine K en foliumzuur. Daarnaast bevat het ook antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het eten van broccoli kan helpen bij het verlagen van het risico op bepaalde vormen van kanker, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 35 minuten
  • Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *